Fietslease: de fiets van de zaak is terug.

De fiets van de zaak komt terug! Met de nieuwe fietsregeling is zakelijk een fiets leasen interessanter dan ooit. Als mobiliteitsaanbieder omarmen we deze vorm van nieuwe mobiliteit en bieden we bij HK Autolease ook interessante leasefietsen aan. Het kan een aanvulling zijn voor je wagenpark of zie het als een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde.

We bieden fietslease aan middels een operationele leaseconstructie, dus inclusief: rente en afschrijving, onderhoud, reparatie en banden, verzekering opzittende(n), verzekering tegen diefstal en schade en pechhulp.

Hoe werkt fietslease?

  1. Per leasefiets worden afspraken vastgelegd met betrekking tot het gebruik van de leasefiets.
  2. De werkgever houdt maandelijks een gedeelte van de kosten in op het salaris of compenseert deze met de reiskostenvergoeding.
  3. Maandelijks betaalt de werkgever het afgesproken leasebedrag aan HK Autolease. Hierdoor stappen werknemers zorgeloos op de fiets.

Fiscaliteiten

Per 1 januari 2020 betalen werknemers slechts 7% bijtelling over de cataloguswaarde van de fiets bij privĂ©gebruik. Deze 7% wordt bovenop op het brutoloon berekend en hierover wordt belasting betaald in de juiste schaal. Hierdoor wordt de leasefiets steeds populairder. 

Verder is het mogelijk om het leasebedrag in te houden op het brutoloon van de werknemer. Ook kan een werkgever het volledige leasebedrag voor zich nemen.