Lease a bike

De voordelen van Lease a Bike

Als ZZP'er zijn er meerde voordelen ten aanzien van fietslease:

Belastingvoordeel

Het maandelijkse leasebedrag is een bedrijfsuitgave en dus aftrekbaar van de jaarlijkse winst. Dit levert belastingvoordeel op, waardoor het leasen van een fiets leasen goedkoper dan privé aanschaf.

Zorgeloos de weg op

Geen zorgen over onvoorziene kosten. Je fietsplan omvat verzekering, onderhoud en 24/7 pechhulp. Er staat dus altijd iemand voor je klaar!

Overname

Wil je de geleasde fiets definitief overnemen na de leasetermijn? Dat kan! De leasefiets is voor circa 15% voordelig beschikbaar ter overname. Uiteindelijk  ben je tot wel 35% goedkoper uit dan privé kopen.

Aankoopbedrag

Bij leasen hoeft u niet direct een groot aankoopbedrag te betalen, maar betaalt u maandelijks een klein bedrag. Hierdoor houdt u meer over om te investeren in andere zaken.

Weetjes over het fietsplan

Zelfstandige

Het leasebedrag is aftrekbaar van uw winst als u uzelf in winst uitkeert in plaats van loon. De leasekosten zijn op te voeren als zakelijke kosten, waardoor je winstbelasting lager uitkomt.

Btw-aftrek

Het leasebedrag is een zakelijke uitgave. De maximale btw-aftrek voor de leasefiets bedraagt €749, - (€130, - btw) per 36 maanden. Dit dient te worden gecorrigeerd (jaareinde) in de btw-afdracht.

Privé gebruik

Volgens de wet is er geen minimum voor woon-werkverkeer. Het is mogelijk om de fiets alleen privé te gebruiken. Op de dagen dat je de fiets niet gebruikt voor woon-werkverkeer, kun je reiskosten uitbetalen.

Vaste bijtelling

De vaste bijtelling is 7% van de adviesverkoopprijs. Alle fietskilometers worden als privé beschouwd, vandaar dat de bijtelling altijd verplicht is.

Aftrekposten

Je hebt geen recht op de kleinschalige investerings aftrek (KIA), milieu-investeringsaftrek (MIA) en de VAMIL omdat Lease a Bike een operational lease betreft.

Lease tegenover koop

Wanneer je een fiets privé koopt en tot bedrijfsvermogen rekent, ben je verplicht 10% van zakelijke kilometers te fietsen. Bij operational lease heb je deze verplichting niet.

Woon-werkverkeer

Een leasefiets is te combineren met de lease / privé auto & OV-kaart.