Voorwaarden

Hier vindt u alle voorwaarden in relatie tot Private Lease:

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over Private Lease

 • Onze Private Lease betreft een vorm van operationele lease speciaal voor particulieren. U kiest een nieuwe auto en sluit daarvoor een leasecontract af op basis van een vooraf afgesproken looptijd en kilometrage. Vervolgens betaalt u maandelijks een vast bedrag aan ons waarin alle kosten zijn inbegrepen, behalve voor de brandstof, deze is voor uw eigen rekening. Na afloop van het contract levert u de auto gewoon weer in, zonder overnameverplichting. 

  Voor meer informatie over wat Private Lease inhoudt en wat de voordelen ervan voor u kunnen zijn, lees hier meer.

 • Bij een Private Lease contract horen eerlijke algemene voorwaarden welke tot stand zijn gekomen in samenwerking met de Consumentenbond. Hierbij treft u geen addertjes onder het gras, maar duidelijk omschreven voorwaarden waar wij ons als leasemaatschappij aan dienen te houden. 

 • HK Autolease biedt u duidelijk inzicht in welke zaken er allemaal in de dealerprijs zitten.

  Binnen het Private Lease contract zijn de volgende zaken inbegrepen:
  » Onderhoud
  » Reparatie
  » WA/Casco (All-Risk) verzekering inclusief inzittenden verzekering (SVI)
  » Pechhulp
  » Vervangend vervoer
  » Houderschapsbelasting

  Klik hier om meer te lezen over wat Private Lease inhoudt en welke voordelen het u kan bieden. 

 • Samen met u bekijken en beoordelen wij hoeveel u wilt en kunt betalen voor uw leaseauto. Hiermee bieden wij u de zekerheid dat u de maandelijkste leasekosten zonder problemen kunt betalen. 

 • Om u de juiste keuze te laten maken om straks zorgeloos te kunnen rijden, bieden wij u een bedenktijd van 14 dagen. 

 • Klachtenprocedure

  HK Autolease streeft ernaar alle dienstverlening zo goed mogelijk uit te voeren. Daarbij spelen onder meer inhoud, bereikbaarheid, snelheid van werken, bejegening en informatievoorziening een rol. Bent u ontevreden over de dienstverlening, dan kunt u contact opnemen met HK Autolease. Wij beschouwen klachten als een uitgelezen kans om de kwaliteit van onze dienstverlening te verbeteren, zodat wij onze klanten beter kunnen adviseren.

  Een klacht indienen

  Wilt u een klacht indienen? Om verzekerd te zijn van een goede afhandeling van de klacht heeft HK Autolease een duidelijke klachtenprocedure.

  Een klacht indienen per telefoon kan per via  telefoonnummer 074-2554101, via info@hkautolease.nl, via het contactformulier en via de post.

  HK Autolease B.V. 
  Postbus 160 
  7550AD Hengelo

  Omschrijving van uw klacht
  Omschrijf duidelijk de klacht en waarom u niet tevreden bent. Vermeld daarnaast altijd de persoonlijke gegevens.

  Reactie binnen 5 dagen 
  HK Autolease streeft ernaar zo snel mogelijk te reageren. U ontvangt uiterlijk binnen 24 uur een ontvangstbevestiging op uw klacht en we streven ernaar om binnen 5 werkdagen uw klacht naar tevredenheid op te lossen.

  Komt u er samen met HK Autolease niet uit? Dan is het mogelijk om de Geschillencommissie Private Lease te benaderen. Kijk hiervoor op www.degeschillencommissie.nl.

 • Met all-in bedoelen we ook écht all-in: u betaalt alleen de brandstof. In de vaste maandelijkse kosten zijn inbegrepen:

  » Afschrijving en rente
  » Reparatie, onderhoud en banden (winterbanden leverbaar tegen een meerprijs)
  » Schadeherstel
  » Houderschapsbelasting
  » Allrisk autoverzekering, inclusief inzittenden
  » Pechhulp en vervangend vervoer binnen 24 uur in heel Europa
  » Inclusief BTW en BPM

  Bij niet-verhaalbare schades kost het u dus alléén uw eigen risico (€ 275,- per schadegeval). Eventuele extra’s zoals winterbanden (v.a. € 15,- p.m.) zijn ook leverbaar tegen een meerprijs.

 • Bij HK Autolease rekenen we standaard met 10.000 km per jaar en dit is uit te breiden tot een maximum van 30.000 km per jaar. Rijdt u meer dan het vastgestelde aantal kilometers? Dan rekenen we deze kilometers af tegen het meer-kilometer bedrag zoals vermeld op uw contract. We rekenen met een jaarkilometrage, dus in de tussentijd maakt het niet uit hoeveel kilometers u maakt. Gaat u bijvoorbeeld met de auto op vakantie en rijdt u 3.000 km in drie weken? Dan kunt u de overige 7.000 kilometers verdeeld over het jaar verrijden.

 • Wij bieden altijd een proefrit aan met de auto die u voor ogen heeft, zodat u zeker weet dat het de juiste keuze is. Niets is vervelender dan een auto die niet rijdt zoals u verwacht, en dat begrijpen we.

 • Omdat het contract rechtstreeks met u wordt afgesloten, is er geen sprake van bijtelling. Er is enkel sprake van bijtelling wanneer uw werkgever een leaseauto aan u ter beschikking stelt, of wanneer uw werkgever de volledige kosten van uw Private Lease auto vergoedt.

 • Ja, in tegenstelling tot veel andere privé lease aanbieders is bij ons de houderschapsbelasting ook inbegrepen in het leasecontract. Met all-in bedoelen we ook écht all-in!

 • Het leasebedrag staat in principe vast gedurende de contractperiode, tenzij de assurantiekosten en/of de houderschapsbelasting wordt verhoogd door de overheid. Rijdt u fors meer of minder kilometers per jaar? Dan zullen we het contract hercalculeren zodat u toch een contract hebt dat voor u op maat gemaakt is.

 • Ja, het is verplicht om de auto te onderhouden bij een garage van Huiskes-Kokkeler. Wij hebben vestigingen in Hengelo, Enschede, Almelo en Oldenzaal. Daarnaast dient u ervoor te zorgen dat de auto wordt onderhouden volgens het serviceboekje van het voertuig.

 • Wanneer u meer kilometers rijdt dan in uw contract staat weergegeven, zal er een hercalculatie plaatsvinden. Zo is het contract altijd afgestemd op uw situatie.

 • Bij tussentijdse beëindiging na het eerste jaar wordt de opzeggingsvergoeding op twee manieren berekend. Wij hanteren vervolgens de methode die voor u het meest gunstig is.

  De volgende berekening worden gemaakt:

  1. U betaalt maximaal 40% van de nog resterende leasetermijnen óf
  2. U betaalt het verschil tussen de totale leasetermijn die u had moeten betalen bij de ‘nieuwe’ werkelijke looptijd en de totale leasetermijn die u daadwerkelijk heeft betaald.

  Om dit te verduidelijken volgt nu een voorbeeld:

  Stel u heeft een leasecontract voor 60 maanden en 15.000 km per jaar, waarvoor u een leasetarief betaalt van 265 euro per maand. Na 48 maanden en 45.000 gereden kilometers besluit u echter dat u het leasecontract voortijdig wil beëindigen. Het leasetarief voor uw auto bij 48 maanden en 15.000 km per jaar zou € 275,- per maand zijn geweest.

  • Bij berekening 1 betaalt u een bedrag van 12 (de resterende looptijd) maal 265 (leasebedrag) maal 40% is € 1.752,-.
  • Bij berekening 2 betaalt u 48 maal het verschil tussen 275 minus 265, te weten € 480,-.

  In dit geval is berekening 2 voor u het meest gunstig. Daarom bedraagt de opzeggingsvergoeding in dit geval € 480,-.

  Bij tussentijdse beëindiging binnen het eerste jaar na inzet van het leasecontract, betaalt u de volledige leasetermijnen voor het eerste jaar. Daarnaast betaalt u de beëindigingskosten voor de overige leasetermijnen zoals hierboven beschreven.

 • Na afloop van het Private Lease contract levert u de auto weer in bij HK Autolease. U bent dus niet verplicht om de auto over te nemen. Indien u dit wél wenst, krijgt u de eerste mogelijkheid om het voertuig over te nemen.

 • Met all-in bedoelen we ook écht all-in: u betaalt alleen de brandstof. In de vaste maandelijkse kosten zijn inbegrepen:

  » Afschrijving en rente
  » Reparatie, onderhoud en banden (winterbanden leverbaar tegen een meerprijs)
  » Schadeherstel
  » Houderschapsbelasting
  » Allrisk autoverzekering, inclusief inzittenden
  » Pechhulp en vervangend vervoer binnen 24 uur in heel Europa
  » Inclusief BTW en BPM

  Bij niet-verhaalbare schades kost het u dus alléén uw eigen risico per schadegeval. Eventuele extra’s zoals winterbanden zijn ook leverbaar tegen een meerprijs.

 • Ja, dit is mogelijk! U krijgt dan de inruilwaarde van uw auto op uw bankrekening gestort als cashback. De inruilwaarde in mindering brengen op uw private lease maandbedrag is niet mogelijk. 

 • Iedereen met een voor het betreffende voertuig in Nederland geldig rijbewijs mag in de auto rijden en is verzekerd. Het voertuig mag ook worden bestuurd door een zeventienjarige met een 2todrive rijbewijs. Hierbij geldt dat de bestuurder tot het 18e jaar onder begeleiding mag rijden. De bijrijder moet in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. De bestuurder met het 2todrive rijbewijs moet altijd zowel het rijbewijs als de begeleiderspas bij zich hebben.

 • In de meeste gevallen hoeft u geen borg te voldoen. Afhankelijk van het type voertuig en het door ons ingeschatte risico is het echter wel mogelijk dat wij om een borgstelling vragen. Een aanbetaling inbrengen in het leasecontract is niet mogelijk.

 • Wij vragen om een kopie van uw rijbewijs, salarisspecificatie en bankafschrift (voorzien van de NAW-gegevens). Deze informatie zal worden gebruikt om het financiële risico in te schatten waarbij wij onder andere gebruik maken van de EDR Credit Services (www.edrcreditservices.nl). Tijdens het offertetraject kan het zijn dat u mogelijk gebeld wordt door de EDR voor het verzamelen van aanvullende informatie.

 • Ja, bij het sluiten van een leasecontract wordt dit contract geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel (BKR). Daarnaast geven wij een betalingsachterstand van 60 dagen door aan BKR. Hiermee willen wij en het BKR voorkomen dat je problemen krijgt door te veel schulden. Bij het afsluiten van het contract wordt 65% van het totaal van de leasetermijnen doorgegeven aan de BKR.

  Rekenvoorbeeld:
  Stel u leaset via Private Lease een auto voor € 225,- per maand, op basis van 48 maanden / 10.000 kilometer per jaar. Dan wordt het bedrag als volgt berekend: 48 maanden x € 225,- x 65% = € 7.020,-. Dit bedrag wordt doorgegeven aan het BKR. Kijk voor meer informatie op www.bkr.nl.

 • Wij bieden altijd een proefrit aan met de auto die u voor ogen heeft, zodat u zeker weet dat het de juiste keuze is. Niets is vervelender dan een auto die niet rijdt zoals u verwacht, en dat begrijpen we.

 • Al onze voertuigen worden All-risk (WA-Casco) verzekerd met aanvullend schadeverzekering inzittenden (SVI). Bij niet verhaalbare schade geldt een eigen risico van € 500,- per schadegeval, waarbij er geen sprake is van een bonus/malus-systeem. Dit betekent dat uw verzekeringstarief niet verhoogd wordt na een gereden schade. U kunt uw eigen risico ook door een lage maandelijkse bijdrage verlagen naar € 275,- per schadegeval.