Waar u aan moet denken

Er is een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden wanneer u een leaseauto komt inleveren. Wij zetten ze daarom graag voor u op een rij.

  1. Online afspraak maken
  2. Wat levert u in?
  3. Schade(s) melden
  4. Inleveren bij ons
  5. Inleveren op een andere locatie

Lees hieronder verder wat u kunt verwachten en dient te regelen.

Online afspraak maken

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, maakt u online een afspraak voor het inleveren van de auto. U ontvangt van ons een bevestiging per e-mail.

Wat levert u precies in

Vergeet niet al uw privé zaken uit de auto te halen en lever de auto compleet in inclusief alle meegeleaste accessoires, zoals bijvoorbeeld: dakdragers, los navigatiesysteem, hoedenplank en afneembare trekhaakkogel. Wis al uw privacygevoelige gegevens, in bijvoorbeeld: bluetooth carkit, navigatiesysteem en boordcomputer.

Wanneer er stalen en originele lichtmetalen velgen bij de auto geleverd zijn, dan moeten deze originele lichtmetalen velgen gemonteerd zijn of in de auto aanwezig zijn, op het moment dat u de auto inlevert.

Vergeet niet het volgende achter te laten in de auto:

  • Tankpas
  • Laadkabel(s)
  • Kentekenpas
  • Sleutel en reservesleutel(s)
  • Onderhouds- en instructieboek

Let op: (reclame)stickers en eventuele lijmresten hiervan, dienen te worden verwijderd voordat u de leaseauto inlevert. Kiest u ervoor de stickers niet voortijdig te verwijderen, dan brengen wij de kosten van het verwijderen in rekening.

Meld uw schade(s) vooraf

U dient de auto in goede staat (dat wil zeggen schoon van binnen en van buiten) in te leveren en alle niet acceptabele schade(s) vóór het inleveren van de auto te melden bij HK Autolease, wanneer de auto bij HK Autolease is verzekerd. Door het innameprotocol te bekijken kunt u nagaan welke schades acceptabel zijn en welke niet.

De definitieve staat en beoordeling van de aanwezige schade(s), zullen op een later moment beoordeeld worden door een onafhankelijke expertise dienst. Het is mogelijk om bij deze beoordeling aanwezig te zijn. Wilt u hiervan gebruikmaken? Geef dan bij het maken van een online afspraak aan dat u bij de beoordeling van de auto aanwezig wilt zijn. Dit kan in het ‘vragen of opmerkingen’ veld.

Wij wijzen u erop dat het verhalen van niet acceptabele schade(s), van de door de Lessee zelf verzekerde auto, niet mogelijk is na het inleveren van de auto. Indien de Lessee de auto zelf heeft verzekerd, mag de auto pas gevrijwaard worden vanaf het moment dat het vrijwaringsbewijs per e-mail wordt verzonden.

Inleveren bij het innamepunt

U kunt de auto inleveren op ons innamepunt aan de Goudstraat 65 in Hengelo (OV).

► Bekijk het innamepunt

Comfortabel omwisselen
U rijdt momenteel in een auto van HK Autolease? Lever dan eerst deze auto in bij het innamepunt, daarna kan de verkoper uw nieuwe auto afleveren.

SmartCab taxi
U wilt na het inleveren van de auto op het innamepunt, naar uw huisadres of naar het centraal station van Hengelo (OV) worden gebracht. Wij adviseren u dan een voordelige SmartCab taxi te reserveren.

► SmartCab reserveren

Inleveren op een andere locatie

U levert de auto niet in bij het innamepunt, maar bijvoorbeeld bij de leverancier of (merk)dealer van uw nieuwe auto op een andere locatie? Onze transporteur haalt de auto dan graag voor u op.

Wilt u hiervan gebruikmaken? Geef dan aan, bij het maken van een online afspraak, dat u de auto wilt inleveren op een andere locatie. Dit kan in het ‘vragen of opmerkingen’ veld. Let op, het risico voor het ontstaan van schade(s) in de periode tussen inlevering van de auto en het arriveren op het innamepunt, berust bij de Lessee.